Buss Terminal Eemshaven onderwerpt Hijsspecialist.nl aan grondige audit

10 december 2020

Een veilige werkomgeving is van levensbelang. Zeker voor Buss Terminal Eemshaven BV. Thierry Roossien is er QHSE manager. Hij is verantwoordelijk voor Quality, Health, Safety en Environment en daarom kritisch op zijn leveranciers. Als je kwaliteit en zekerheid aan klanten wilt leveren, moet je echt kunnen vertrouwen op je leveranciers. Daarom onderwerpt hij zijn belangrijkste leveranciers aan een audit.

Zo kwam Hijsspecialist.nl dit najaar onder een vergrootglas te liggen. Het resultaat? “Om trots op te zijn!” zegt Thierry resoluut. “Ze hebben het daar gewoon goed voor elkaar!”.

Buss Terminal Eemshaven, een belangrijke speler in de Eemshaven

Voor Buss Terminal Eemshaven is veiligheid een belangrijke pijler. Niet alleen omdat ze samenwerken met multinationals van over de hele wereld, maar ook omdat ze werken met groot materiaal. Sinds 2011 is het terrein van Buss Terminal in de Eemshaven een belangrijke schakel in de windmolenindustrie. De terminal zorgt voor de opslag van onder andere windmolenfundaties en staat bekend om haar kwaliteit. QHSE manager Thierry Roossien geeft aan dat dit niet zomaar is ontstaan: “samenwerken met leveranciers met dezelfde visie is belangrijk”.

Hijsspecialist is onze preferred supplier

Buss Terminal Eemshaven werkt al jaren samen met de Elzinga Groep. “We maken gebruik van alle facetten binnen de Elzinga Groep. Ongeveer vier jaar geleden is de basis gelegd voor de intensieve samenwerking met Hijsspecialist. Voor al onze keuringen van hijsmiddelen is Hijsspecialist inmiddels zo’n beetje onze preferred supplier, dat geldt ook voor het leveren van goederen”, vertelt Thierry Roossien.

Hij laat weten dat veiligheid en betrouwbaarheid belangrijk zijn voor de klanten van Buss Terminal Eemshaven. Op het gebied van veiligheid moet het bedrijf voldoen aan internationale standaarden en certificeringen. De QHSE manager heeft voor Buss Terminal de vereisten nog verder aangescherpt. Thierry Roossien: “De risico’s in ons werk en de omstandigheden waarin wij zitten, brengen grotere belasting op onze hijsmiddelen met zich mee. Daarom laten we halfjaarlijks de middelen keuren door Hijsspecialist. Ze hebben hier daarom een vaste werkplaatscontainer neergezet.”.

Hij vervolgt: “Bij ons moet alles tot in de puntjes geregeld zijn. Daarom werken we ook samen met Hijsspecialist, omdat zij de zaken goed op orde hebben. De audit heeft dat nog eens extra aangetoond.”.

Hoge veiligheidseisen vanuit Buss Terminal Eemshaven

Om te zien of leveranciers aan de veiligheidseisen voldoen, voert Buss Terminal Eemshaven ieder kwartaal een beoordeling uit. Thierry: “Van de top 10 leveranciers willen we meer weten. Onze audit is een manier om zekerheid te krijgen over de achtergrond van onze leveranciers. We bekijken het bedrijf, willen alles zien en controleren of alles klopt. Transparantie is heel belangrijk voor ons. Het is een goede audit als onze leveranciers willen meewerken aan de audit en de eventuele aandachtspunten ter harte nemen. Wij voeren de audit uit op basis van de ISO normen, zoals de ISO9001, ISO14001, ISO45001.”.

Is zo’n audit een spannend moment? “Nee… want we hebben onze zaken goed voor elkaar”, zegt Alain Knol, Senior sales engineer bij Hijsspecialist.nl. “Een externe audit houdt ons scherp. Het voorkomt bedrijfsblindheid. Je kunt er alleen maar van leren. Wij willen het graag steeds beter doen!”

Thierry is het met Alain eens: “Dat waarderen wij ook erg bij de Elzinga Groep. Ze zijn altijd bezig met verbeteringen. Ze werken onder andere aan het steeds veiliger maken en aan het verkleinen van de carbon footprint. Dat laat zien dat ze hun taak uitermate serieus nemen!”

Een partner waar wij blindelings op kunnen vertrouwen

Hijsspecialist heeft de audit erg goed doorstaan, geeft de QHSE manager van Buss Terminal toe: “Een score van 95% is uniek”. Hij vervolgt: “Hijsspecialist onderscheidt zich met snelle inzetbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Dat maakt het voor ons een hele prettige partner waar we blindelings op kunnen vertrouwen.”.

Te nuchter

“En het past dan ook weer niet bij Hijsspecialist om er over op te scheppen. Dat zit ook niet zo in Buss. Terwijl we in de afgelopen jaren al diverse bijzondere projecten samen hebben gedaan.” Diverse herinneringen aan het Merkur Offshore Wind Project van GE Renewable worden opgehaald, ook de veiligheidsprijs voor Buss Terminal Eemshaven en de kwaliteitsprijs voor Hijsspecialist.nl. Alain: “Dat we van zo’n partij een best quality supplier award kregen vonden we super. Maar pas later merkten we uit de reacties op beurzen dat anderen dat heel bijzonder vinden. We zijn er misschien te nuchter voor…”

Thierry: “Als je klanten je waarderen dan mag je daar trots op zijn. Het is dé opmaat voor nog meer succesvolle samenwerkingen tussen onze bedrijven!”.