Elektrisch gereedschap – NEN 3140

Wat houdt de NEN 3140 certificering in?

Grip op veiligheid is voor jou en ons belangrijk. De ARBO-wet geeft aan dat elke werkgever verantwoordelijk is voor een veilige werkplaats en dat werknemers veilig kunnen werken met elektrische apparaten, installaties en toestellen.

Dit houdt in dat elektrische apparaten/gereedschap, installaties en toestellen in orde zijn en voldoen aan de wettelijke NEN-normen. Het keuren van elektrisch gereedschap gaat volgens de NEN 3140 norm.

Elektrische arbeidsmiddelen

Elektrische arbeidsmiddelen

Hijsspecialist.nl voert deze NEN-keuringen uit aan alle elektrische arbeidsmiddelen. Dit zijn bijvoorbeeld: boormachines, koffiezetapparaten, koelkasten, haakse slijpers, verlengsnoeren, stofzuigers, magnetrons, tafelcontactdozen, soldeerbouten, laders van accuboormachines, haspels, verlengkabels, zaagmachines, aggregaten. Populair gezegd: Alles waar een stekker aan zit. Zowel 230 volt als 400 volt.

Wat houdt een NEN 3140 keuring in

Alle elektrische arbeidsmiddelen moeten volgens de wetgeving met regelmaat gekeurd worden. Ook buiten de wetgeving kan een verplichting tot een keuring worden gesteld door kwaliteitssystemen (VCA) en opdrachtgevers.

Over het algemeen vinden NEN-keuringen jaarlijks plaats. Tijdens deze jaarlijkse keuring krijgen alle goedgekeurde elektrische arbeidsmiddelen een Hijsspecialist.nl NEN 3140 keuringssticker waarop staat tot wanneer de keuring geldt. Na inspectie en keuring wordt bij goedkeur een keuringsrapport uitgegeven. Dit is een officieel document waarop in detail de bevindingen per gekeurd elektrisch arbeidsmiddel staan vermeld inclusief datum en handtekening van de keurmeester.

Wat houdt een NEN 3140 keuring in

NEN 3140 keuring op locatie

Hijsspecialist.nl kan je hierbij ondersteunen door middel van het inspecteren, keuren, repareren en certificeren van elektrische bedrijfsmiddelen en gereedschappen volgens de NEN-richtlijnen/VCA-checklist. Onze keurmeesters zijn gecertificeerd en kunnen desgewenst bij jou op locatie keuren en repareren .

NEN 3140 keuring nodig?

Wij helpen je graag met de keuring van jouw elektrische installaties en gereedschap volgens de NEN 3140 norm.

Neem contact met ons op