Dag mee met een keurmeester van Hijsspecialist.nl

11 februari 2020

Als EKH gecertificeerde keurmeester bij Hijsspecialist.nl kom je op diverse locaties. De werkzaamheden zijn afwisselend, waardoor geen dag hetzelfde is. Maar, hoe ziet een werkdag van een keurmeester bij Hijsspecialist.nl er echt uit? We kijken dit keer mee met de werkzaamheden van onze keurmeester Nico.

Bij een bedrijf in de bouw- en industrieservice voert Nico maandelijks allerlei keuringen uit. Per jaar keurt Hijsspecialist.nl bij dit bedrijf ongeveer 6000 items. Iedere maand is Nico daarom een week aanwezig op locatie.

Het voordeel van een maandelijkse keuring is dat zowel de keuringen als het systeem up-to-date worden gehouden door Hijsspecialist.nl. Met name door het eigen certificatensysteem Dr. Watson kan dit goed worden bijgehouden. Een ander voordeel van Dr. Watson is dat het bedrijf zelf ook de keuringen en daarmee het materieel inzichtelijk heeft.

Doordat Nico maandelijks bij het bedrijf aanwezig is, weet hij de weg. Net als bij ieder ander wordt de dag gestart met een kopje koffie. Daarna heeft hij overleg met de opdrachtgever over de te keuren materialen. Dit keer heeft Nico alle materialen uit een bedrijfsauto gekeurd. De inspecties varieerden van het keuren van ladders, hijsmiddelen en valbeveiliging, tot het keuren van klimmateriaal, hydraulische middelen en elektrisch gereedschap (NEN-3140).

De opdrachtgever biedt de mogelijkheid de keuringen zowel in de loods als in een aparte container uit te voeren. Zodra een item is goedgekeurd, wordt het voorzien van een sticker. Wanneer een item wordt afgekeurd geeft onze keurmeester het advies een item te repareren of dat er een nieuwlevering moet plaatsvinden. Samen met zijn collega’s op kantoor zorgt Nico ervoor dat het bedrijf dan wordt voorzien van het juiste materiaal.

Door de afwisseling in het werk vliegen de dagen voorbij voor Nico: “voordat je het weet is de week om. De medewerkers van het bedrijf weten je in de weken dat je er bent steeds vaker te vinden voor even een praatje of advies, dat maakt het erg leuk.”.