Hijsspecialist en Machinefabriek gecertificeerd

Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl opnieuw gecertificeerd.

06 september 2017

Afgelopen periode zijn er diverse audits uitgevoerd bij Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl. Tijdens deze audits wordt jaarlijks de kwaliteit op gebied van processen, veiligheid en lasspecificaties gewaarborgd. De audits zijn uitgevoerd door o.a. DNV, TÜV en NIL.

Kwaliteit en veiligheid staat bij Elzinga hoog in het vaandel. Daarom kunnen wij met trots melden dat Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl wat betreft de de kwaliteits- en veiligheidscertificaten opnieuw zijn gecertificeerd. Het gaat hierbij om de certificaten ISO 9001, EKH, EN-3834 en VCA*.

  • De ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement en staat voor het beheersen en bewaken van de bedrijfsprocessen. De ISO-certificering geeft aan dat wij als bedrijf voldoen aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
  • Het EKH certificaat staat voor duidelijkheid in wet- en regelgeving omtrent hijs- en hefmiddelen. De werkvoorschriften en keuringsschema’s van EKH zijn gebaseerd op normen uit de Machinerichtlijn, de Arbowet, NEN en DIN. Met het ontvangen certificaat voldoet Hijsspecialist.nl wederom aan deze werkvoorschriften. Daarnaast zijn alle keurmeesters in het bezit van een persoonsgebonden EKH-certificatie.
  • Voor het waarborgen van de kwaliteit en richtlijnen bij laswerkzaamheden is het ISO NEN-EN 3834 van toepassing. Elzinga Machinefabriek volgt hiermee de richtlijnen en kwaliteitseisen voor het uitvoeren van smeltlassen van metalen.

Samen met het veiligheidscertificaat VCA* zijn Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl weer up-to-date, zodat zij ook aankomend jaar de kwaliteit en veiligheid weer kunnen garanderen.

Meer informatie over de certificaten van Hijsspecialist.nl vindt u hier. Informatie over de certificaten van Machinefabriek, vindt u hier.