Hijsspecialist.nl keurt in binnen- én buitenland!

04 april 2019

Niet alleen de klussen van Hijsspecialist.nl zijn divers, ook de gebieden waar Hijsspecialist werkt breiden zich uit. Zo zijn onze keurmeesters de afgelopen maand voor een inspectie van staalkabels naar Bremen in Duitsland geweest.

Visuele inspectie door Hijsspecialist.nl
De kabels worden visueel geïnspecteerd, wat inhoudt dat onze keurmeesters de staalkabels op eventuele mankementen inspecteren. De mankementen kunnen onder meer bestaan uit: draadbreuken, knikken, kinken, beschadigingen en corrosie.

De keurmeesters inspecteren staalkabels waarbij de werklast (WLL) varieert van 10 ton tot en met 75 ton. De diameter van de kabels variëren bij deze opdracht van 28mm. t/m 66mm.

Wat een Grommers, die staalkabels…
De staalkabels op de middelste foto worden ‘Grommers’ genoemd. Dit betekent dat de kabels eind loos zijn. Bij het rode gedeelte van een kabel wordt deze in elkaar gehaakt. Dit gedeelte van de kabel hangt nooit aan de haak, maar hangt altijd op het rechte stuk. In de Offshore wordt gebruik gemaakt van eind loze staalkabels, omdat deze sterker zijn en hogere tonnages aankunnen dan bijvoorbeeld kettingwerk. Daarnaast gaan eind loze staalkabels lang mee, wat handig is voor de werkzaamheden in de Offshore.

Inspecteren klaar? Registreren maar!
Na het inspecteren van de kabels hebben de keurmeesters alle gegevens digitaal opgeslagen in ons certificatenprogramma. Hierdoor staat alles goed geregistreerd en heeft de opdrachtgever op elk gewenst moment inzage in de gegevens.