Hijsspecialist.nl voert MPI onderzoek uit op 30 meter hoogte

23 augustus 2018

Een niet alledaagse werkplek voor Hijsspecialist.nl: MPI onderzoek op 30 meter hoogte in de Eemshaven. Op een platform 30 meter in de lucht werkzaamheden uitvoeren is een uitdaging. Onze keurmeesters deinzen er niet voor terug. “Het is juist een unieke ervaring.”, zeggen ze.

Gedurende anderhalve week is onze keurmeester door middel van een hoogwerker naar zijn werkplek gebracht. Op het platform heeft hij diverse bouten van meerdere hijsogen geïnspecteerd door middel van een speciale keurmethode, genaamd magnetisch onderzoek. De keurmeester van Hijsspecialist.nl deed onderzoek naar de veiligheid van de bouten door middel van magnetisch onderzoek, ook wel MPI genoemd. De keurmeester heeft de bouten onderzocht op eventuele scheuren in het materiaal en of de bouten niet over de breukgrens zijn getrokken.

Niet alleen bouten worden MPI gekeurd door Hijsspecialist.nl. Onze keurmeesters onderzoeken alle magnetische, last dragende constructie delen, zoals losse assen en lasthaken, door middel van magnetisch onderzoek. Bij het MPI keuren wordt een magnetisch veld aangebracht. Op de plaatsen waar scheurtjes en onregelmatigheden aanwezig zijn wordt het magneetveld verstoord, daar ontstaat dan een zogenaamd lekveld. Op deze manier kan de keurmeester afwijkingen vroegtijdig ontdekken, zodat deze kan worden gerepareerd of vervangen.

De niet alledaagse werkplek van 30 meter hoogte